অসম চৰকাৰৰ প্ৰতিটো চাকৰিৰ খবৰ পোনপ্ৰথমে আপোনাৰ মোবাইলত পাবলৈ যোগদান কৰক 

Telegram Channel 
 WhatsApp 

jobinassamDownload Our App: Click Here

 অসমত যোগ্যতা অনুসৰি চাকৰি 

14 Aug 2022

Math & Reasoning Question for Assam Direct recruitment

Math & Reasoning Question for Assam Direct recruitment

61) আজি সোমবাৰ 'লে ,২৯ দিনৰ পিছত কি বাৰ '?

Answer: Tuesday

 

62) AB1 AB2 AB3 then AB__ ?

Answer:AB4

 

63) In a certain code, TELEPHONE is written as ENOHPELET. How is ALIGATOR written in that code?

A)ROTAGILA           

B)ROTAGAIL                 

C)ROTAGILE               

D)ROTEGILA

 

Ans.: A) ROTAGILA           

 

64) BC2D, _, BC4D, BC5D, BC6D

Answer: BC3D

 

65.অমিলটো বাছি উলিওৱা

Teacher, Professor, Principal, Students

 

Answer: Students

 

66. NOIDA:OPJEB then DELHI:?

Answer: EFMIJ

 

67),,,১৫, তাৰ পিছৰ সংখ্যা কি ' ?

Ans:

 

68) CLASS S শব্দটো কিমান %?

Answer: 2/5X100=40%

 

69.Find the Odd One ?

A.Train-Track

B.Bus-Road

C.Aeroplane-Plane

 

Answer: Aeroplane-Plane

 

70.Find the odd one ?

A.Up

B.Small

C.Below

D.Under

 

Answer: Small

 

Related:



71) যদি জন বনুৱাই ১০ ঘন্টাত এখন বেৰ তৈয়াৰ কৰিব পাৰে, তেন্তে সেই কাম ঘন্টা সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ কেইজন বনুৱা প্ৰয়োজন '?

 

 Ans:

 

72. / x - 3 = 7 X মান কিমান '?

 

Answer :

2x=7+3

2x=10

X= 10/2=5

 

73)কিৰণে এটা চিলাই মেচিন,২০০০ টকাত কিনিলে। তাই যদি ৪০% লোকচান কৰি বিক্ৰী কৰে, তেন্তে বিক্ৰি দাম কিমান '?

 

 Ans:

 

74) 800 0.06 % = ?

Answer: 0.48 (800x0.06/100)

 

 

75) 9999+999+99+9 =?

Answer: 11106

 

76) এটা শ্ৰেণীত ১০ জন শিক্ষাৰ্থী আছে। কমল শেষৰ পৰা দ্বিতীয় স্থানত আছে, সোণালী ওপৰৰ পৰা তৃতীয় স্থানত আছে,পুলক তেওঁলোক দুজন সোঁমাজত আছে। তেনেহলে ওপৰৰ পৰা পুলকৰ স্থান কিমান?

Ans:

 

77) Find 25%of 40 ?

 

Answer: 40x25/100 =10

 

78) x27 Divided by 9 then x ?

 

Answer: 9(927/9=103)

 

79. 2x2=4 & 3×3=9 then 4×4= ?

Answer: 16

 

80. 4:25 শতাংশ প্ৰকাশ কৰা ?

Answer: (4/25)x100=16

 

81. 8039X2754=2754× ?

Answer: 8039

 

82.তলৰ কোনটো বেলেগ ?

13,9,19,6

Answer: 6

 

83.1×2×3×4×5×6=?

Answer: 720

 

84.তলৰ কোনটো সংখ্যা 11ৰে বিভাজন কৰিব পাৰি ?

Answer: 1452

 

85.9,16,8,13 ভিতৰত ঘন সংখ্যাটো কি ?

Answer: 8=2×2×2

 

86.16,13,27,18 ভিতৰত Squre সংখ্যা ?

Answer: 16=4×4

 

87. (9*6)×4=12

Answer : (9-6)×4=12

                3×4=12

 


88. 5,10,15,20,__?

Answer: 25

 

89. 7,0,8,5 গড় কিমান ?

Answer: (7+0+8+5)/4=20/4=5


Part 1,  Part 2,