অসম চৰকাৰৰ প্ৰতিটো চাকৰিৰ খবৰ পোনপ্ৰথমে আপোনাৰ মোবাইলত পাবলৈ যোগদান কৰক 

Telegram Channel 
 WhatsApp 

jobinassamDownload Our App: Click Here

 অসমত যোগ্যতা অনুসৰি চাকৰি 

14 Aug 2022

General English Question for Assam Direct recruitment

General English Question for Assam Direct recruitment

41. Find the Odd One

A.Tiny

B.Small

C.Difficult

D.Below

 

Answer : Difficult

 

42.Please Give Me a___Of Bread

A.Piece

B.Peace

C.Piace

D.Peice

 

Answer : Piece

 

43.There is a Red___Under the Chair/Table

A.Books

B.Pencils

C.Bag

D.Cats

 

Answer : Bag

 

44.___Sun Has Set

A.The

B.A

C.An

D.One

 

Answer : The

 

45.Choose the Incorrect Response ?

A.Baby-Babys

B.Teddy-Teddies

C.Book-Books

D.Cousin-Cousins

 

Answer : Baby-Babys(Babies)

 

46.This is a/an _Question.I can Solved It.

A.Easy

B.Very Easier

C.Easier

D.Very Easiest

 

Answer : Easy

 

47.There Is _ Cup of Coffee On the Table

A.a

B.an

C.few

D.a few

 

Answer : a

 

48.Find the Odd One

A.Cats-Cats

B.Eye-Eyes

C.Children-Childrens

D.Dress-Dresses

 

Answer : Cats-Cats

 

49.This news is _ Good To be true

A.So

B.Too

C.The

D.A

 

Answer : Too


Related:


50.When the Principal Entered the Class,a student__on the Black Board

A.is writting

B.was writting

C.had writting

D.has writting

 

Answer :was writing

 

51)They Live __ England.(In/At)?

Answer : In

 

52)Plural Of Ox ?

Answer : Oxen

 

53)Find The Correct Words?

Answer : Questions

 

54)Find the Odd Word ?

A.But

B.In

C.Or

D.And

 

Answer : In

 

55.There is _Coffee Cup on the Table ?

 

Answer : A

 

56.Find the Odd One ?

A.Train-Track

B.Bus-Road

C.Aeroplane-Plane

D.Ship-River

 

Answer : Aeroplane-Plane

 

57.Find the odd one ?

A.Up

B.Small

C.Below

D.Under

 

Answer : Small

 

58.Which is Correct ?

A.Quistion

B.Question

C.Quastion

D.Questeon

 

Answer : Question

 

59.My GrandMother Tell Me a Fair_

Answer : Tale

 

60.If Good : Bad then Roof:?

Answer :Floor

 

60.I fell Sorry___His Kids

A.In

B.Over

C.To

D.For

 

Answer : For


Part 1,  Part 3