অসম চৰকাৰৰ প্ৰতিটো চাকৰিৰ খবৰ পোনপ্ৰথমে আপোনাৰ মোবাইলত পাবলৈ যোগদান কৰক 

Telegram Channel 
 WhatsApp 

jobinassamDownload Our App: Click Here

 অসমত যোগ্যতা অনুসৰি চাকৰি 

18 Aug 2022

Important Short Names and Their Full Forms'

Important Short Names and Their Full Forms'

1. P D F

ANS:  Portable Document Format.


2. H T M L

ANS:  Hyper Text Mark up Language.


3. N E F T

ANS:  National Electronic Fund Transfer.


4. M I C R

ANS:  Magnetic Inc Character Recognition.


5. I F S C

ANS:  Indian Financial System Code.


6. I S P

ANS:  Internet Service Provider.


7. I P C

ANS:  Indian Penal Code.


8. E C S

ANS:  Electronic Clearing System.


9. C S T

ANS:  Central Sales Tax.


Related:


10. CRR

ANS:  Cash Reserve Ratio.

11. U D P

ANS:  User Datagram Protocol.


12. R T C

ANS:  Real Time Clock.


13. I P

ANS:  Internet Protocol.


14. C A G

ANS:  Comptroller and Auditor General.


15. F E R A

ANS:  Foreign Exchange Regulation Act.


16. I S R O

ANS:  Indian Space Research organization.


17. I S D N

ANS:  Integrated Services Digital Network.


18. SAARC

ANS:  South Asian Association for Regional co–operation.


19. O M R

ANS:  Optical Mark Recognition.


20. A H R L

ANS:  Asian Human Right Commission.


21. J P E G

ANS:  Joint photo Expert Group.


22. U. R. L.

ANS:  Uniform Resource Locator.


23. I R D P

ANS:  Integrated Rural Development programme.


24. A. S. L. V.

ANS:  Augmented satellite Launch vehicle.


25. I. C. U.

ANS:  Intensive Care Unit.


Jobs You may Like:


26. A. T. M.

ANS:  Automated Teller Machine.


27. C. T. S.

ANS:  Cheque Transaction System.


28. C. T. R

ANS:  Cash Transaction Receipt.


29. N E F T

ANS:  National Electronic Funds Transfer.


30. G D P

ANS: Gross Domestic Product.


31. F D I

ANS:  Foreign Direct Investment .


32. E P F O

ANS:  Employees Provident Fund Organization.


33. C R R

ANS:  Cash Reserve Ratio.


34. C F R A

ANS:  Combined Finance & Revenue Accounts.


35. G P F

ANS:  General Provident Fund.


36. G M T

ANS:  Global Mean Time.


37. G P S

ANS:  Global Positioning System.


38. G N P

ANS:  Gross National Product.


39. S E U

ANS:  Slightly Enriched Uranium.


Admit Card: Assam Direct Recruitment Admit Card 2022 – 26441 Posts Written Testassam jobs


40. G S T

ANS: Goods and Service Tax


41. GOOGLE

ANS:  Global Organization Of Oriented GroupLanguage Of Earth.


42. YAHOO

ANS:  Yet Another Hierarchical Officious Oracle .


43. WINDOW

ANS:  Wide Interactive Network Development forOffice work Solution .


44. COMPUTER

ANS:  Common Oriented Machine Particularly United and used under Technical and Educational Research.


45. VIRUS

ANS:  Vital Information Resources Under Siege.


46. UMTS

ANS:  Universal Mobile Telecommunications System.


47. AMOLED

ANS:  Active-matrix organic light-emitting diode.


48. O L E D

ANS:  Organic light-emitting diode.


49. I M E I

ANS:  International Mobile EquipmentIdentity.


50. E S N

ANS:  Electronic Serial Number